هنعمل بقى النواشف اللى هى ( الحمصية - الفولية - الفستقية - البندقية - السمسمية )
كلهم بيتعملوا بطريقة واحدة مع اختلاف ( الحمص او الفول او الفستق أو البندق أو السمسم )
المقادير :
نصف كوب عسل جلوكوز ( نجيبة من العطار )
نصف كوب سكر
كوب ( حمص أو فول أو فستق أو بندق أو سمسم ) لازم يكون محمص وسخن ( نحطه فى الفرن شوية )
الطريقة :
1- نضع العسل على نار عالية مع التقليب الى ان يذوب .
2- نضع السكر ونستمر ف التقليب الجيد لمدة حوالى 10 دقائق على نار عالية الى ان يصبح بلون ذهبى .
3- نضيف نوع المكسرات ونقلب تقليبة سريعة .
4- نقلبة فى قالب مغطى ببلاستك ونسيبة يبرد من نصف ساعة الى ساعة ونطلعة من القالب
وبالهنا والشفا::